JANNE ANDERSSON RACING

Dagboken

Premiär Stockholmscrossen Katrineholm

2016-04-17

Premiär Stockholmscrossen, första tävlingen går i Katrineholm, banan brukar vara okänslig för väta, materialet består av grus/sand.

Det lovades uppehåll fram till 14.00, det regnade på morgonen och det var rejält dimmigt bitvis på väg till tävlingen men lagom till träningarna sprack molnen upp och det blev solsken.

Träningarna rullade på planenligt, för egen del kändes det bra, banan var välpreppad, denna bana brukar bli ganska stalpig med så många deltagare som SC brukar locka.

Körde fem varv och kännde mig nöjd!

Kvalet blev inte riktigt som jag tänkt mig, kom iväg hyggligt i starten, 24 plats, tog mig upp till 19:e , tappde lite till 20:e, men tröttnade fort och tappade sedan i heatet ner till en 25 plats.

Tröttheten kom fort och i slutet av heatet blev jag tvungen att slå av på takten lite, förkylning är inte bra i samband med motocross.

C-final!

Efter lite väntan kom vi igång igen, starten i C-finalen gick bra, 13:e plats låg med i början av heatet och jagade placeringar, tog mig upp till 11:e och 9:e, 8:e , 7:e, slutade på en 8 plats efter att ha tappat en placering på 7:e varvet.

Är nöjd med min insats trots C-final, nya tag på Sipsjöbanan den 5 maj!